#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Vážené dámy a pánové, vážení přátelé.

Rádi bychom Vás pozvali na druhou konferenci s názvem Neuromuskulární sonografie. Navazujeme tak na velmi úspěšný první ročník, který se konal v Táboře v lednu 2024. Úvodem bych rád také poděkoval všem, kteří se jakkoliv podíleli na již proběhlém prvním ročníku, ať již přispěli aktivně svými přednáškami, workshopy, organizací, přivezli přístroje, přijeli jako posluchači na přednášky a workshopy, nebo nás podpořili finančně.

Hlavním tématem bude jak jinak - sonografie nervů. Vedlejší témata jsou již tradičně aplikace botulotoxinu do svalů pod sonografickou kontrolou a také elektromyografie a její srovnání se sonografií. Vše bude probíhat formou  workshopů a prakticky zaměřených přednášek.  Doufám, že se nám podaří vytvořit velmi zajímavý program.

V rámci konference se budeme zabývat sonografickým zobrazením různých nervů a jejich abnormit/patologií včetně mononeuropatií/úžinových syndromů, polyneuropatií, plexopatií, tumorů nervů, traumat nervů, obstřiků, podíváme se i na patologii kloubů a mnoho jiného. Nebude chybět ani zobrazení cév a nastavení sonografického přístroje. Budeme také hledat sonograficky jednotlivé svaly v oblasti horní a dolní končetiny včetně méně aplikovaných svalů a také svalů v oblasti krku. Pokusíme se srovnat EMG se sonografií při vyšetření nervového systému. A čeká nás samozřejmě také pěkný, hudebně taneční večer. 

Velmi se na Vás těšíme a moc rádi Vás uvidíme!

Programový výbor: MUDr. Eduard Minks, Ph.D., MUDr. Hana Streitová, MUDr. Tomáš Gescheidt, Ph.D., MUDr. Alexandra Minksová


Zpět na výpis akcí